Handicap idræt

Et handicap betyder ikke, at idræt er udelukket. I hvert fald ikke her på efterskolen, hvor vi fordyber os i flere interessante idrætsaktiviteter, som både udvikler og udfordrer deltagerne.

HC idræt er et obligatorisk fag på Onsild Idrætsefterskole for alle skolens elever, og kan også vælges som fokusfag af alle skolens elever – såvel de handicappede elever som de elever uden handicap.

En lang række kreative idrætsaktiviteter

Vi har mange former for aktiviteter, som henvender sig til handicappede elever. Her er et par eksempler:

Kørestolsaktiviteter: Kørestolsbasket, kørestolsrugby og kørestolsultimate (aktivitet med frisbee)

Blindeaktiviteter: Goalball, low vision ball og tandemcykling

Skydeaktiviteter: Bueskydning, luftgæverskydning og pusterørsdart

Der er altså rigtigt mange muligheder, og disse er ikke de eneste. Vi har aktiviteter, der passer til forskellige typer af handicaps, så der er altid en god chance for at finde en disciplin, som du personligt er vild med.

Idræt skal først og fremmest være sjovt og sundt, men det skal også være en smule udfordrende. Det er fantastisk at prøve helt nye aktiviteter og nå nogle nye grænser. Når du er med til handicap idræt på Onsild Idrætsefterskole vil du opleve dette i en passende grad.

Vi tager hensyn til den enkelte

Vi lægger vægt på, at alle kan være med til aktiviteterne, og at alle får det maksimale udbytte ud af timerne. Vi sørger for, at alle er godt med og nyder undervisningen. Og eleverne lærer at tage hensyn til de forskellige forudsætninger, som de hver især har i idrætsundervisningen.

 

Tilbage til oversigt!