Efterskolernes dag hos Onsild

Næste efterskolernes dag søndag den 24. september 2017

Efterskolernes Dag foregår den sidste søndag i september, hvor du kan komme til åbent hus hos samtlige efterskoler i hele Danmark. Det gælder naturligvis også Onsild Idrætsefterskole. Det er den perfekte dag at få et indtryk af efterskolen, så du kan beslutte dig for, om du vil prøve kræfter med efterskolelivet eller ej.

Hvad er Efterskolernes Dag?

Det er vigtigt at få et ordentligt indtryk af en efterskole, inden man skriver sig op til et helt års undervisning. Efterskolernes Dag er en unik dag, hvor du har mulighed for at komme til åbent hus og se, hvordan livet på efterskolen er.

Du får mulighed for at se vores faciliteter. Det gælder både de traditionelle undervisningslokaler, men også de faciliteter, der gør vores efterskole unik. Du vil få information om de forskellige fokusfag og høre mere om, hvad de specifikke muligheder er, når du går på efterskole. Desuden - og det er måske det vigtigste - vil du lære mere om, hvordan det sociale liv på efterskolen er. Det foregår typisk ved samtaler med nuværende efterskoleelever, som naturligvis ved alt om, hvad der sker i dagligdagen, når man går på efterskole.

Du er velkommen til at møde op til Efterskolernes Dag med din familie, med vennerne eller på egen hånd!

Sådan er livet på efterskolen

Din tid på efterskolen vil være meget anderledes i forhold til folkeskolen. Du kommer til at opholde dig på skolen det meste af din tid, og det betyder, at du kommer til at være helt tæt på de øvrige elever.

Der er fokus på det sociale, men du kommer i den grad også til at udvikle dig personligt. Præcis som med almindelige folkeskoler skal du have fag som dansk, matematik og engelsk, men vi skiller os ud ved at tilbyde en række spændende fokusfag, hvor du kan fordybe dig med personlige interesser. Du vil først for alvor lære livsstilen på efterskolen at kende, når skoleåret begynder, men Efterskolernes Dag bør give dig en rigtig god smagsprøve.

Gode erfaringer fra Efterskolernes Dag

Det er ikke alle, der er 100% sikre på, at de vil begynde på efterskole, når de møder op til Efterskolernes Dag. Mange benytter blot arrangementet til at få en smule info og for eventuelt at lære mere om, hvad de alternative muligheder er for 9. og 10. klasse.

Til gengæld er der også rigtigt mange, der bliver overbevist på denne dag. Efterskolelivet kan være svært at forstå, når man endnu ikke har besøgt en efterskole, så her hjælper Efterskolernes Dag godt til med at give et solidt førstehåndsindtryk.

Du kan altså sagtens møde op til denne dag og høre om vores aktiviteter, også selvom du stadig tvivler på, om efterskolelivet nu også er noget for dig. Formålet er netop at få afklaring. Vi har gode erfaringer med Efterskolernes Dag, idet mange elever får vækket interessen, når de kommer på besøg og får set efterskolen på tæt hold.

Der er naturligvis også besøgende, som finder ud af, at efterskolelivet ikke lige passer til dem. Det er dog også positivt, for her får man ligeledes afklaring og kan herefter se på mere traditionelle skolemuligheder. Dagen handler om at få et indtryk af efterskolen - og vi har yderst gode erfaringer med at fremvise efterskolen på autentisk vis, så den besøgende kan træffe den uddannelsesmæssige beslutning, der passer bedst rent personligt.

Husk at vi ligger 800 m. fra motorvejsafkørsel 36 på E45.
20 min. kørsel fra Randers,35 minutter fra Aalborg og Århus og 5 min. fra Hobro.

Onsild Efterskole
Præstemarken 7, Onsild
9500 Hobro