Ugens opskrift uge 16

 

 

Krydret risret                          4 pers.

500 g           Oksekød

2 fed            Hvidløg

2 stk.            Peberfrugter

2stk.             Gulerødder

2 spsk.         Olie

1 ds.             Hakkede tomater

1 tsk.            Timian

4 spsk.         Hakket persille.

1.     Skyl alle grønsager.

2.     Hak løg, hvidløg, peberfrugter groft.

3.     Riv gulerødderne på råkostjern.

4.     Varm olien i en gryde.

5.     Svits løg i 1 minut.

6.     Tilsæt kød og svits indtil kødet ikke mere er rødt.

7.     Tilsæt grønsager og svits i 3 min.

8.     Tilsæt ris og rør rundt.

9.     Tilsæt bouillon, tomater, timian og bring i kog.

10.                   Læg låg på og lad det småkoge i ca. 15 min.

11.                   Skyl og hak persille imens.

12.                   Smag til med salt og peber og rør persille i til sidst.

Serveres med flute og god salat.