Ugens opskrift uge 46

KALKUNBRYST med ingefær og ris.

Kalkunbryst med mangosalat er en opskrift med et indonesisk strejf.

Retten kombinerer magert kalkunbryst, ingefær og indonesisk sojasauce med en velsmagende mangosalat.

Til 6 personer

     

Ris

·         1 dl vilde ris

·         3 dl vand

·         1⁄2 tsk groft salt

·         6 dl løse ris, parboiled

·         9 dl vand

·         1 1⁄2 tsk groft salt

 

Kalkunbryst

·         25 g smør eller andet fedtstof

·         1 kalkunbryst (ca. 1 kg)

·         4 dl hønsebouillon

·         1⁄4 liter Karolines Køkken® Piskefløde 38%

·         1 tsk honning

·         2 spsk indonesisk sojasauce

·         2 tsk fintrevet frisk ingefær

·         1 1⁄2 spsk lys saucejævner

·          

 

Ris

Skyl de vilde ris godt. Bring vand og salt i kog i en gryde og tilsæt vilde ris under omrøring. Kog risene ved svag varme og under tætsluttende låg i ca. 40 min.

Kom de løse ris i en gryde med kogende vand tilsat salt. Kog risene ved svag varme og under tætsluttende låg i ca. 12 min. Tag gryden af varmen og lad risene trække, stadig under låg, i ca. 12 min.

Kalkunbryst

 

Lad imens smørret blive gyldent i en stegegryde. Brun kalkunbrystet ca. 3 min. på hver side (ca. 6 min. i alt). Tilsæt bouillon, piskefløde, honning, sojasauce og ingefær.

Lad retten koge ved svag varme og under låg i ca. 15 min. Vend kalkunbrystet og kog det i ca. 15 min. Mål med et stegetermometer kødets centrumstemperatur, den skal være ca. 70°.

Tag kødet op og lad det hvile tildækket i ca. 10 min. Pisk saucejævner i stegeskyen og bring den i kog. Kog saucen ved svag varme i ca. 1 min. og smag til. 

Velbekomme