Ugens opskrift uge 48

Karrykål

 

Kødet i denne ret kan varieres fx kan du bruge hakket oksekød eller lammekød istedet for kalv og flæsk.

Du kan tilsætte gulerødder eller andre rødder og kålen kan være hvidkål eller spidskål.

Lav din egen version, det bliver hurtig en ret du vender tilbage til hele vinteren igennem.

 Karrykål

ca. halvdelen af et mindre hvidkål

1 porre

2 gulerødder

400 g hakket kalv og flæsk

20 g smør

2 tsk karry

1 dl vand

2 tsk salt

friskkværnet peber

Sådan gør du:

Snit kålen fint. Pil løget og hak det. Svits kødet i smør og karry, tilsæt løg, porre, gulerødder og kål. Tilsæt vand, salt og peber.

Dæmp varmen, læ låg på gryden, og lad retten simre i ca. 20 minutter. Smag til med krydderier.

Server fx brød eller kartofler til sammen med en gulerodssalat eller kom gulerødderne i retten.