Ugens opskrift uge 9

 

 

Stegt flæsk med persillesovs

 


Til 2 sultne voksne:

500 g. stegeflæsk i skiver
Salt og peber

Kartofler

Sovs:
15 g. smør
2 spsk. mel
1/2 l. letmælk
1 bundt persille, vasket grundigt og hakket fint.
Salt og peber

Læg flæsket i en bageplade med bagepapir - krydr det godt med salt og peber.

 

Bag det ved 200 g. i ca. 40 min. eller indtil det er sprødt. Måske skal nogle stykker have lidt længere tid i ovnen end andre. Læg flæsket på køkkenrulle.

Kog kartoflerne imens flæsket steger i ovnen.

Lav sovsen:
Smelt smørret i en gryde. Hæld melet i og rør det sammen til en "dej" Hæld mælken i lidt ad gangen, imens du bliver ved gryden hele tiden ! (varm evt. mælken i microovnen inden du starter) Bag sovsen op, til den har en passende konsistens.
Tag gryden fra varmen og hæld persillen i.

Servér med det samme.
Vi fik gulerodsråkost til.

Velbekomme.